fbpx

Wat moet je doen als je op de luchthaven aankomt en je bagage te zwaar is en je niet te veel wilt betalen voor overtollig gewicht? Er zijn een paar trucs die je kunt gebruiken om zware spullen gemakkelijk uit je koffer te halen.

 1. Onze zwaarste kleren aan te trekken.
  Natuurlijk, we gaan waarschijnlijk niet comfortabel en warm zijn, en ook niet erg mooi. Maar het belangrijkste is dat we in de richting van ons doel gaan. 2-3 kilo kan er makkelijk af. Vooral als je warme kleren in je koffer hebt.
 2. Hoeveel zakken heb je?
  Kun je je voorstellen dat alles daarbinnen niet wordt gewogen! O, wat kunnen daar veel zware dingen in. Je zou zelfs speciaal een vest met grote zakken kunnen dragen om er het beste uit te halen.

Maar vergeet niet dat snij-artikelen, evenals zalven en vloeistoffen niet op deze manier in de cabine mogen worden vervoerd.

 1. Denk aan voorwerpen die niet gewogen mogen worden.
  Het gaat hierbij om alle soorten elektronische apparatuur: laptops, telefoons, camera’s, e-boeken, enz. Dit omvat ook alle accessoires zoals laptoptassen, opladers, enz.

In dit artikel kunt u lezen hoe u een elektronisch gadget en zijn oplader niet van elkaar scheidt, en vindt u andere tips voor het inpakken van bagage om het risico op verlies te verkleinen.

Aangezien een laptoptas niet hoeft te worden gewogen, kunt u er ook extra spullen in meenemen.

 1. Een voorraad aanleggen.

  Om dit te doen, gebruiken we een extra zak (of meerdere). We stoppen onze spullen erin en vergeten het voor een tijdje. Je hoeft niet met al je spullen naar de incheckbalie te komen. Je pakt je koffer in als handbagage, plak een “handbagage” bordje op je kleine tas. En je gaat naar de paspoortcontrole zonder bagage.

En hier is het belangrijkste om te onthouden over onze stash! Gewoonlijk vraagt niemand verder naar het gewicht van de dingen die je in je handen hebt.

Als u hebt gemerkt dat alle extra tassen van andere passagiers als “handbagage” worden aangeduid, kunt u met een lichte extra tas naar de incheckbalie gaan. Nadat de tas is gewogen en een pasje heeft gekregen, kunt u teruggaan naar uw bergplaats en uw spullen veilig overbrengen naar de “toegestane” tas.

Mijn negatieve ervaring. Oh, we hadden een onplezierige ervaring op de luchthaven van Tenerife. Hoe zwaar het wegen van zowel bagage als handbagage toen was. Voor 5 kg extra koffer en 2 kg extra handbagage (en dat was het gewicht van een laptop, die volgens de regels niet gewogen mag worden), moesten we 170E betalen.

Het enige goede aan die situatie was dat er 3 extra zakken opzij stonden en niet gewogen werden. Nou, we bespaarden geld, en de luchtvaartmaatschappij kwam een potentiële 250E te kort voor het overgewicht.

 1. Deel de last met een vriend.
  Als u samen reist, kunt u een deel van uw bezittingen in de lichtere koffer van uw vrienden doen. Het belangrijkste is dat u ze na uw vlucht weer ophaalt.

Er is een eenvoudiger optie, maar die werkt niet altijd. Soms maken ze bij de check-in voorschotten en kunnen ze het gewicht van koffers voor twee personen combineren. De toegestane bagage is bijvoorbeeld 20 kg per persoon. Het gewicht van de koffers is 25 en 14 kg. Samen wegen ze 39 kg. Daardoor is er geen overgewicht.

Maar 50% van de tijd, vooral in Rusland, houden niet van zulke trucs. Ik verklaar het door het feit dat zulke wiskunde alleen mogelijk is voor getrouwde stellen, en we hebben verschillende achternamen. In zo’n situatie helpt soms een glimlach en de informatie dat we zussen (broers) zijn, alleen verschillende achternamen en patroniemen 🙂 .

 1. Een vreemdeling leren kennen.
  Wij kunnen iemand die zonder bagage reist, vragen ons te helpen onze lasten te delen. Maar niet iedereen kiest voor die optie en waarschijnlijk is dat terecht. Je weet immers nooit wat er in je koffer zit en de persoon moet misschien bekennen dat het zijn of haar bagage is. Maar als je erin slaagt een vreemde ervan te overtuigen dat je eerlijk bent, is deze optie ook mogelijk.
 2. Controleer uw bagage opnieuw als u een aansluitende vlucht heeft.
  Ja, dat is ook mogelijk. Alle voorwerpen die u als handbagage aan boord hebt meegenomen, kunt u later weer inchecken als u met een tussenstop vliegt. Wie herinnert zich op dit moment nog hoeveel bagage je al hebt ingecheckt bij het vertrekpunt?


Via deze links vind je alle nodige informatie over de bagage als je vanuit Zaventem, Charleroi of Antwerpse luchthaven vliegt:

Informatie bagage: Luchthaven Zaventem
Informatie bagage: Luchthaven Charleroi
Informatie bagage: Luchthaven Antwerpen